Sunday, July 7, 2013

Agility Pärnus

06.07 Agility võistlus Pärnus, kohtunik Henri Luomola

Peab tõdema, et Pärnu on suvel agility võistluste korraldamiseks ideaalne koht - rand, päike ja palju avastamist ilusas linnas. Meie esimene "päris" A3 võistlus sujus päris hästi Pärnu sooja päikese all. Kiiruse osas mul järjekordselt lootusi polnud, sest Tessy on juurde võtnud ja hüppetehnika ja kiirus kannatavad selle all.

Esimese raja DSQ oli puhtalt minu süü, sest mul läks meelest õige rada. Kusjuures joostes olin ma täiesti kindel, et üheksas tõke oli õigelt poolt (õige teiselt poolt). Edasi joostes märkasin silmanurgast kohtuniku disklahvikäsi. Järgmine kord peab rohkem keskenduma ja rada õppides raskemaid kohti rohkem kordama. Mulle meeldis koera kiirus ja kontakt, mis vaatamata "kõhukesele" hea oli.

Teine rada oli lihtsam, koer kiirem ja minu juhtimine parem. Slaalomisse sisenemisel saime 5 kp., sest ma jooksin liiga ette, ega vaadanud koera. Jäime neljandateks. Rahul olen sellega, et mahtusime ideaalaega.
Ma olen väga üllatunud, et meie esimene A3 hästi läks. Kui kõrvale jätta tulemused, oli koer minu meelest viimase peal. Tööd hakkame tegema kaalualandamisega ja kiiruse arendamisega.