Tuesday, July 22, 2014

Saaremaa Agilitykäpp 2014

19.07.14 Saarlaste Agilityklubi võistlus Mustjalas Saaremaal, kohtunik meie armas Sveta.

Meie nö esimene välisvõistlus (loe: väljaspool "Eesti mandrit") toimus Saaremaal. Ilm oli nagu lõunamaal ja kõrvetas mõnusalt selja ära. Koerale mõjus ka päike nagu alati, kuid selle vastu aitas külm vesi pähe. Minu käsklused rajal ei olnud nagu hane selga vesi, sest meie esimene Saaremaal käik lõppes väga, väga edukalt.

Naljakas ja imelik oli see, et peale esimese raja õppimist - see oli hüpperada - tulid paljud (isegi kõik) rajalt ära sõnadega: "K****, rada juba ammu meelest läinud" või "Appi, kui raske rada" ja "See küll enam A3 ei ole". Selle põhjuseks olid kolm pikka tunnelist, mis haigutasid paralleelselt keset väljakut, tõkked ümber. Kuid A3 võlu seisnebki ju selles, et enam raskemaks minna ei saa, vaid tehaksegi huvitavaid ja trikikaid radu.... Meie jooksime viiekaga, sest koer otsustas tunnelist välja tulla. Kusjuures igas klassis sai tulemuse ainult 3 koera. Meie saime teise koha.

Teine rada (agilityrada) seejuures oli väga kerge, täpselt kiirete koerte rada. Viiekatest ei pääse vist ühelgi võistlusel, sest slaalomis juhtisin liiga palju ja ei läinud sisse. Lõpus ma ei teagi miks vahetasin enne kahte viimast tõket kätt ja tegin tagantlõikamist. Mingi lühis tekkis vist. Teine koht ikkagi.

Kolmas rada oli minu lemmik. Mulle kohe meeldis juhtida head kiiret koera, kes ühtegi viga ei tee. Poomi peale, mis oli astetud kahe tunneli vahele, jooksis ilusti. Nulliga neljas koht.

Neljas agilityrada oli kõige parema ajaga ja samuti puhas. NO more comments. Teine koht.

Mulle meeldis, et nendel radadel sain ma kasutada just hiljuti trennis õpitud uusi manöövreid ja nippe. Koer ei väsinudki eriti ära, vaatamata päikesele, mis lõõskas selgest taevast.
Selle päeva kirss tordil oli meie kroonimine Saaremaa Agilitykäpaks 2014, mille teadaanne minuni tegelikult alles eile jõudis. Nüüd ootame kodus põnevusega oma auhindu.
Ahja muide, Saaremaal on vist alati väga omamoodi ilusad medalid. Puust käsitsi tehtud. Üka puust kont oli eriti äge, mille ühel pool oli kirjas "Lähen koeraga trenni" ja teisel pool "Tulen koeraga trennist"
Tänud korraldajatele, kohtunikule ja alati toredale seltskonnale!




Vahepeal sai chillida ka..

...ja mängida