Tuesday, July 14, 2015

Winning isn´t everything, it´s the only thing

11.- 12.07.15 Agilityvõistlused Saaremaal Mustjalas, RV, kohtunik Rene Blank

Pealkirjaks oleva tsitaadi on öelnud Vince Lombardi.
"Võit pole veel kõik, võit on ainus oluline asi"

Samal päeval, kui ma malevast tulin, tormasime kohe praamile ja sõitsime Saaremaale. Iseenesest mul võistluste suhtes kõrgeid ootusi ei olnud. Arvasin, et läheb ikka nii nagu tavaliselt - stabiilselt ja hästi. Trenni teha enne seda ei jõudnud ja üldse polnud me umbes 3 nädalat trenni teinudki.

Esimesel päeval jooksime neli rada.
Hüpperada oli väga ilus, kuni eelviimase tõkkeni. Tessy hüppas, selg sirge ja uhke ilme näol, tunneli asemel tõkke peale. See näitas hästi, et pean koera rohkem kutsuma ja olema tähelepanelikum. Tegelikult oli ju lihtne rada.
Esimesel agilityrajal ajas müüri pealt klotsi maha - ilmselt oli halvasti planeeritud manööver, sest tegelikult tahtsin teha müüri juures midagi muud.
Teine AG rada puhas.
Peale teist rada seisis kohtunik keset platsi ja mõtles, mida teha. Siis hakkas spontaanselt tõkkeid ümber tõstma ja vist kindla visiooni järgi numbreid panema. Selgus, et kohtunikul ei olnudki kolmandat rada ettevalmistatud ja ta mõtles selle koha peal välja. Päris kogenud kohtunik peaks mainima. Rada oli eelmistest ka tunduvalt keerulisem. Puhas. Koer oli kiire, nii mõnestki koerast, kellest ta tavaliselt kiirem ei ole. Ja see üllatas mind positiivselt.
Selle päeval kogusime kaks kolmandat kohta ja ühe teise koha.

Teisel päeval oli rahvusvaheline võistlus.
Hüpperada oli puhas, kuigi mõned nurgad oleksid koeral võinud olla oluliselt väiksemad.

Ja siis tuli selle päeva parim osa - agilityrada, mille jooksime ainukestena midides puhtalt ja mis tõi meile viimase kauaoodatud nulli ja esimese koha!!! Kui ma tulemust internetis vaatasin, ei suutnud ma seda uskuda. See lõi põlve nõrgaks ja tõi pisara silma. Mul on tunne, et mind on tunnustatud suure töö eest. Lisaks CACiAG serdile (rahvusvaheline agility sertifikaat) saime ka Eesti agilitytsempioniteks. Või tähendab peaaegu, sest näitusel tuleb ka käia. Kuid see ei praegu oluline. Oluline on, et üks suur eesmärk meie on minu jaoks täidetud ja selle nimel on vaeva nähtud. Ma olen väga tänulik Svetale, kes on meid nii hästi treeninud ja kelle õpetussõnu olen alati kuulda võtnud, ja kaasaelajatele - te olete väsimatud!
Mul ei ole rohkem sõnu, on vaid suur õnnejoovastus!

AITÄH! AITÄH! AITÄH!









RV Agility rada:

Natuke Saaremaad: