Tuesday, December 3, 2013

Advendikoerus

01.12.13 Advendikoerus Vanalinnas, Koeruse Koerteklubi
Seekordne Koerus oli teistsugune, seiklesime Tallinna vanalinna kitsastel ja ajaloolistel tänvatel koos lörtsi, suurte veeloikude ja tuulega. Tore oli ikkagi, sest pühapäev läks kirja seigeldes.

Rohkem ei vaja vist mainimist asjaolu, et leidsime üles ja lahendasime ära kõik punktid - me oleme juba kaardilugemises oskuslikud. Ülesanded olid sisult samad nagu eelmistel Koerustel ja võib olla isegi liiga kerged. Esimesse ülesandega punkti jõudmiseks kogesime ekstreemsust, kui mina, koer ees, ja issi, jalad krampis, peaaegu seinjärsust kallakust alla ukerdasime. Esimene ülesanne oli mänguasja ära toomine, mis kergemaks muudeti sellega, et koer võis lihtsalt ka koerajuhi valitud mänguasja ninaga puudutada. Järgmistes punktides pidi koer minema ümber koonuse, püsima märjal pingil ja kõndima üle klaaspõranda Vabaduse väljakul. Tessy lemmikülesanne oli loomulikult oma nina kasutamine, kui pidi õige numbriga ja maiusega anuma reast üles otsima. Inimeste ülesanne asus jõuluhõngulisel Raekoja platsil, milleni jõudmiseks suutsime korra kaarti valesti vaadata ja valele tänavale minna. Seal pidi ütlema Rae apteegi asutamisaja. Kuna meie ennast nii põhjalikult harinud ei ole, pidime minema Rae apteegi hoonest järele uurima. Muidugi ei puudunud ülesannetest meie nn. Achilleuse kand - lihapallid. Õnneks oli ülesanne lihtne ning suurt pusimist ei olnud - kolm lihapalli pidi panema koera nina ette taldrikule.
Aeg 36:59 ja kuues koht hobiklassis näitasid järjekordselt meie paranenud oskusi ja üsna lihtsat rada. Mulle väga meeldis, et ka märja ilmaga tulevad inimesed välja koos koertga aega veetma ja et Tessy ei jooksnud veest läbi jalad harkis - ta isegi nautis sopase ilmaga koos liikumist. Ootame järgmist põnevat seiklust! Kohtumiseni!