Saturday, October 10, 2015

Seikluslik kohtumine jänesega

Käisime Tagadi koerteplatsil seikluspargis, kus on 15 takistust, et koera proovile panna.
Mina arvasin, et seikluspark on palju keerulisem, kuid Tessy suutis peaaegu kõik ilma suurema vaevata ära teha. Väljaarvatud pudelite bassein, kuhu koer ei julgenud algul sisse minna.
Sai joosta, hüpata, roomata, ronida. Takistuste tegemisel oli kasutatud heinapalle, autokumme, puupakke ja palju muud

Ühel hetkel, kui me seisime keset platsi. Jooksis täpselt minu jalgade juurest ja Tessy nina eest välkkiirelt metsa poole pruun jänes. Ma arvasin, et koer tormab kohe järgi, kuid suureks üllatuseks seisis ja niisama tuimalt nagu ennegi keset platsi ja vahtis ringi. Korra hakkas nuuskima, aga see oli pigem nagu tavaline "oo tsekkin ümbruse üle" nuuskimine.  




















Kontaktpinnad ammu meelest läinud

27.09.15 Agility Pluss agility võistlus Maardus, kohtunik Inga Järv

Üks ammune agilityvõistlus vaja ju ka siia kirja panna. 
Võib olla läks see meelest ära sellepärast, et ma päev enne võistlust kell 6.30 hommikul üles ärkasin ja olin valmis võistlustele kihutama. Läks meelest, et võistlus on ju hoopis järgmisel päeval.

Kahel esimesel rajal hüppas koer poomi üle ja ausalt venis nagu tatt. Polegi nii aeglaselt jooksnud. Ma kohe tundsin, et saaks ju veelgi kiiremini, et mul on veel kiirust ja jõudu, et joosta. Sest täiega ta küll ei pannud. Muudkui mölises ja haukus, eriti slaalomis, kus ta vist laua nautis seda haukumist.
Hüpperada oli normaalne, kuid aeglane ikka. Vähemalt puhas.

Sellise olematu kiirusega ja vigadega pole sheltiede konkurentsis erilisi tulemusi loota. Nüüd teema trenni, et suvel kogunenud kilod puusadelt ära kaotada ja siis jälle täie kiirusega puhtaid radu joosta.