Sunday, June 7, 2015

Loomad koos on loomad hoos

06.06.15 A - Koer agility võistlused Veskimetsas, kohtunik meie armas Sveta.

Eile oli meil üks pikk võistluspäev Veskimetsas. Jooksime neli rada. Paralleelselt koertega jooksid tõkkeid ka hobused, kes võistlesid kõrvalplatsil. Ehk siis koos oli tõeline loomaaed täis imelisi emotsioone.

Peab tõdema, et Tessy on tublisti kiirust juurde võtnud. Viimastel võistlustel on ta olnud stabiilselt kiire - kiirus olnud üle 4 m/s. Seega täitsa arvestatav collie´dega võistlemisel.

Esimene rada, mis oli agilityrada, oli jälle peaaegu puhas. Üks pulk kukkus. Minu arvates sellepärast, et nurk tuli nii järsku ja ta ei jõudnud oma tagumisi koibasid sirutada. Sellega jäime teiseks.

Teine rada oli hüpperada. Lihtne, kiire ja kergesti joostav. Kiiruseks mõõdeti lausa 4,96 m/s. Neljas.
Kolmas rada ka puhas, see oli juba RV. Neljas.
Neljandal rajal sain juba aru, et koer on suhteliselt väsinud. Õnneks hoidis ta kiirust hästi üleval, kuid hüppas poomi üle. Kahe RV raja kokkuvõttes ka neljas koht.

See võistlus oli suurepärane sissejuhatus suvehooajale. Mulle meeldib see, et me hoiame ühtlast ja stabiilset rütmi. Igal võistlusel läheb hästi, aga alati on, mille kallal norida, ja ALATI saab ka paremini. Aga selle nimel me ju trennis käimegi ja seda naudime, sest võistlused toovadki välja nõrgad kohad.

Aitäh, Lona, filmimise eest!

Pildid: Jelena Saga






RV rajad: